banner32

Abay Ortaokulu,Çevreci Prof Dr.Orhan Kural’ı Ağırladı!...

Verdiği çevre konferanslarıyla dünya rekorunu kıran Prof Dr.Orhan Kural ,Abay Ortaokulu’nda öğrencilere “Yaşanabilir Bir Çevre İçin Elele “ konferansı verdi.

Abay Ortaokulu,Çevreci Prof Dr.Orhan Kural’ı Ağırladı!...
Zeytinburnu Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla, kaymakamlık ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün oluruyla, dünyaca ünlü, 234 ülke gezmiş, 74 ülkede çevre konferansları veren Prof. Dr. Orhan Kural,Zeytinburnu - Kazlıçeşme Abay Ortaokulu,sabahçı 7.sınıflarının tamamı ile ,Kazlıçeşme Abay İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 350 öğrenci ile öğretmenlerine, “Yaşanabilir Bir Çevre İçin Elele “ konferansı verdi.
 Abay Ortaokulu kapalı Spor Salonundaki çevre seminerine,Prof Dr Orhan Kural,Abay Ortaokulu Müdürü Gülsüm Çınar,Müdür yardımcılarından Gülgün Güvenç ve Selim Erdem ile sınıf öğretmenleri, Zeytinburnu Belediyesi Çevre Müh. Mehmet Uçar, Bölge Sorumlusu Çevre Müh.Ozan Şahin Delibalta,Gökalp Mahalle Muhtarı Celal Ertuğrul, Zeytinburnu Çevre-Kültür ve Turizm Derneği  (ZEYÇED) Başkanı Ali Gündüz,Genel Sekreter Sefer Cengiz, Yönetim Kurulu Üyelerinden Gülser Bal ve Nail Karabulut ile, ZEYÇED Denetleme Kurulu Başkanı, Duayen Gazeteci Mehmet  Alpay katıldı.
Okul Müdürü Gülsüm Çınar'ın konuklara hoş geldiniz  konuşması ile seminerinin önemini  vurguladı.
 Yazar ve ünlü çevreci Prof. Dr. Orhan Kural spor salonunda bulunan öğrencilerle samimi ve duygulu anlar yaşatan söyleşilerde bulundu.
Çevre ve insan konulu olarak 30'dan fazla kitap yazan ünlü ve çevre gezgini Orhan Kural, öğrenciler ve konuklarla birlikte ayakta söylenen sevgi şarkısına eşlik edip,  “ Çevrecilik Andı” nı, salonu dolduranlarla birlikte okudu.
Öğrencilerden çevreyi ve sağlıklarını koruyacaklarına dair söz alan Prof.Dr.Orhan Kural ,5 dile çevrilen çevre kitabının Türkçe basılı olanından,bir kısmını sınıf öğretmenlerine ,öğrencilere ve belediye yetkililerine dağıtılmak üzere  hediye etti.
 Kural ayrıca,İstanbul'da annesinden kalan 1.500.000 TL değerindeki büyük bir ev ile bahçesini lise yapılmak ve adının verilmesi koşulu ile bağışladığını ilk kez burada ifade etti,  Prof. Dr Orhan Kural, Seminer söyleşisinden büyük bir mutlulukla ayrılan ünlü çevreci Prof Dr. Orhan Kural,Zeytinburnu Belediyesi ve Abay Ortaokulu Müdürü Gülsüm Çınar’a,öğretmen ve öğrencilere ve yakın dostu  (ZEYÇED) Zeytinburnu - Çevre, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali Gündüz ile Yönetim Kuruluna teşekkür ederek memnuniyetini belitti.
    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34