banner32

3 Bin Kişi Meydan İftarında Buluştu

Zeytinburnu Belediyesi, Ramazan ayının ilk iftarında Suriyeli, Kazak, Kırgız, Türkmen ve Afgan vatandaşları, Türk vatandaşlarla aynı sofrada buluşturdu.

 On bir ayın sultanı Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamlayan Zeytinburnu Belediyesi, her akşam çeşitli etkinlikler düzenleyerek, Ramazan ve orucun maneviyatını vatandaşların daha iyi yaşaması için çalışmalarına başladı. Zeytinburnu Belediyesi Ramazan Ayının ilk iftarında ülkelerinden göçüp Zeytinburnu’na yerleşen Suriyeli, Kazak, Kırgız, Türkmen ve Afgan vatandaşları, Türk vatandaşlarla aynı iftar sofrasında ağırladı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar programında vatandaşlar Ramazan ayının ilk iftarını bir arada yapmış olmanın mutluluğunu yaşadı.  Zeytinburnu Meydanı’ndaki iftar organizasyonuna katılan Zeytinburnu Belediye Başkan Murat Aydın, masaları tek tek gezerek vatandaşları selamladı.

“ZEYTİNBURNU BENİM AİLEM, DOLAYISIYLA BEN İLK İFTARIMI HEMŞERİLERİMLE YAPTIM”

18 yıllık geleneği bozmayan Başkan Aydın, her yıl olduğu gibi bu yılda ilk iftarını Zeytinburnulu vatandaşlarla birlikte yaptı. İftar programı sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, “Benim ailem Zeytinburnu, dolayısıyla ben yıllardır Ramazan ayının ilk iftarını Zeytinburnulu hemşerilerimle yaparım. Bu akşam da Allah nasip etti. Zeytinburnu Meydanı’nda hemşerilerimle bir araya geldim.  Bu iftarda belediye olarak organizasyonu yapıyoruz, ama ev sahipliğini iş adamları yapıyor. Allah onlardan razı olsun. Her akşam farklı bir mekanda, farklı bir yerde hemşerilerimizle beraber olacağız.” dedi.

“RAMAZAN’DA GÖNÜLLERİMİZİ VE SOFRALARIMIZI HERKESE AÇALIM”

Ramazan Ayı boyunca çeşitli etkinlikler yapacakların söyleyen Başkan Aydın, “Geçmişte olduğu gibi bu Ramazan Ayında da vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bu yıl sosyal etkinliklerimizin yanı sıra kültürel etkinliklerimizde olacak. Seyitnizam ve Merkezefendi Camii’nde İstanbul’un önemli hocaları bizlerle birlikte olacaklar. Yine bu iki  tarihi camimizde bir Osmanlı geleneği olan Enderun teravihleri kılınacak. Ayrıca Merkezefendi Camii’nde teravih öncesinde kültürel etkinliklerimiz olacak. İnşallah Ramazan Ayını sağlıklı bir şekilde hem İstanbul’da hem Türkiye’de geçirmiş oluruz. Ramazan’da gönüllerimizi ve sofralarımızı herkese açalım. Hayat ve yaşam birlikte paylaşınca güzel oluyor.” diye konuştu.

Ailesiyle iftar programına katılan Bahar Doğanay, “Bu çalışmalar insana mutluluk ve huzur veriyor. Ne mutlu verenden, Allah ondan razı olsun” şeklinde konuştu. İlk orucunu meydanda açan Bilgin Ergül ise, “Birlik ve beraberliğimizi göstermek için bizim insanlarımızın burada bulunması güzel.  Eski Ramazanların tadını burada alabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34