banner32

20 Yıllık Birikim “Suret-i Cihan” ile Taçlandı

Fotoğraf sanatının usta isimlerinden Murat Gür ve Mustafa Yılmaz, "Suret-i Cihan" sergisiyle Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. 20 yıllık geçmişleri bulunan usta fotoğrafçılar, sergiyle dostluklarını taçlandırdı.

20 Yıllık Birikim “Suret-i Cihan” ile Taçlandı
 Uzun yıllar birlikte fotoğraf sanatında yoğun çalışmalara imza atan Murat Gür ve Mustafa Yılmaz, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenledikleri fotoğraf sergisinde, Anadolu medeniyetinin ve doğu coğrafyasının eşsiz güzelliklerini gözler önüne serdi. Geçmişten bugüne Anadolu coğrafyasının kültürüyle yoğrulmuş fotoğraf eserlerini ve dünyanın çeşitli yerlerinde çektikleri fotoğrafları sanatseverlerle buluşturan sanatçılar, aynı zamanda yıllardır eğitmenlik yaptıkları Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde eserlerini sergilemenin heyecanını yaşadı. Serginin açılışına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın yanı sıra sanatçıların meslektaşları ve birçok sanatsever katıldı. Açılışın ardından İncesaz adlı müzik grubu da birbirinden farklı sevilen parçalarıyla izleyenleri mest etti.

"BU SERGİ 20 YILLIK DOSTLUĞUMUZUN ÜRÜNÜ"

Serginin 20 yıllık bir birlikteliğin ürünü olduğunu ifade eden fotoğraf sanatçısı Murat Gür, "Sergimizde dünyanın birçok bölgesinden özellikle de Anadolu’dan çekilmiş 40 fotoğraf yer alıyor. Daha çok portreleri ön plana çıkardık. Tema olarak kendi yaşadıkları ortamlarda doğal hallerini yansıtan insan karelerini ele aldık. Karşılaştığımız birçok hikaye fotoğrafların önüne geçiyor aslında. Çünkü her fotoğrafta ayrı bir hikayeyi işlemeye çalıştık.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın farklı ülkelerinde çekilen fotoğrafları sergi sayesinde sanatseverlerle buluşturabildiklerini ifade eden Mustafa Yılmaz, "Türkiye’nin tüm coğrafyalarından ve bize yakın olan İran, Çad, Endonezya, Sudan gibi doğu kültürlerine sahip ülkelerde çektiğimiz fotoğrafları bu sergide kullanma kararını aldık. Şu an bunun heyecanını yaşıyoruz. Ana tema olarak insanları ön planda tuttuğumuz için sergimize ‘Suret-i Cihan’ ismini verdik." şeklinde konuştu.

"AKTİF DİNLENME SANATIM"

Sergi açılışında konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise, "Murat Gür ve Mustafa Yılmaz kardeşlerimiz ‘Suret-i Cihan’ isimli fotoğraf sergilerini burada sizlerin huzurunda açmış bulunuyorlar. Bu güzel ve anlamlı serginin açılışında sanatçı arkadaşlarımızı ve bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Fotoğraf, benim de özel ilgi alanım. Yıllardır aktif dinlenme sanatı olarak fotoğraf çekiyorum. Gittiğim her yere makinemi de beraberimde götürüp fırtsa buldukça yakaladığım her anı ölümsüzleştiriyorum.” dedi.

Eşsiz karelerin gözler önüne serildiği "Suret-i "Cihan" sergisi 13 Mart Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34