banner32

100. Yılında Çanakkale Sempozyumu

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü vesilesiyle düzenlen “100. Yılında Çanakkale Sempozyumu” ile Çanakkale Savaşları’nın ülkemizdeki ve dünyadaki basın, arşiv ve kamuoyu yansımaları alanında uzman akademisyenlerce değerlendirilecek

100. Yılında Çanakkale Sempozyumu
 Osmanlı Devleti’nin dünyanın dönemin en güçlü donanma ve ordularına geçit vermediği “Çanakkale Savaşı”nın 100 yıllık gururu Zeytinburnu Belediyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından düzenlenen “100. Yılında Çanakkale Sempozyumu” ile bir kez daha yaşanacak.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Düzenleme kurulunda İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fehmi Yılmaz, Doç. Dr. Recep Karacakaya, Doç. Dr. Selim Karahasanoğlu, Yrd. Doç. Dr. M. Mert Sunar, Yrd. Doç. Dr. M. Talha Çiçek; İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Muhammet Sani Adıgüzel; İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Mehmet Genç ve Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yönetimin bulunduğu sempozyum 16 Mart Pazartesi günü saat 10.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayacak.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın açılış konuşmaları ile başlayacak sempozyumda; “Çanakkale Literatürü”, “Çanakkale’de Hayatını Kaybedenler” ve “Dünya Kamuoyunda Çanakkale” başlıklı üç oturum gerçekleşecek. Oturumlarda konuşulacak konuların yanı sıra, Muzaffer Albayrak küratörlüğündeki “Osmanlı Arşiv Belgelerinde Çanakkale”, Soner Demirsoy küratörlüğündeki “Deniz Harekâtı”, Arş. Gör. Ertan Toy küratörlüğündeki “Çanakkale Savaşları Önemli Olaylar” adlarıyla düzenlenen üç ayrı sergi misafirlerin katılımına açılacak.

Sempozyumda tebliğ sunacak akademisyen ve ilim adamları ise şöyle: Prof. Dr. Süleyman BEYOĞLU, Doç. Dr. Mücahit ÖZÇELİK, Yrd. Doç. Dr. Abdülkerim ASİLSOY, Dr. Elif GENÇ, Uğural VANTHOFT, Prof. Dr. Taha Niyazi KARACA, Doç. Dr. Hamdi DOĞAN, Yrd. Doç. Dr. Veysi AKIN, Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman BOZKURT, Öğr. Gör. Mehmet GENÇ, Prof. Dr. Mustafa ÇOLAK, Doç. Dr. Recep KARACAKAYA, Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK, Dr. Cenk DEMİR, Muzaffer ALBAYRAK.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34