banner32

Kanal İstanbul yok manzarası var!

Kanal İstanbul’un inşaatı henüz başlamadı, yeri resmi olarak açıklanmadı ama ‘kanal manzaralı’ evler satılmaya başladı bile. Baba Oğul İnşaat'ın yaptığı Kapanarya Gold evleri 'Kanal İstanbul manzaralı' evler olarak satılıyor. Firmanın patronu Ali İhsan Koç henüz inşaatına başlanmayan Kanal İstanbul'un tamamlanacağından emin.

Kanal İstanbul yok manzarası var!
 Son yıllarda Marmaray, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbulgibi ‘çılgın projeler’ ülke gündeminde yoğun bir şekilde yer alıyor. Her yeni proje bölgesinin atmosferini de değiştiriyor. 3. Havalimanı için yapılan kamulaştırmalar bunun en net göstergelerinden biri.

Zeytinburnu Times Haber  Merkezi   

Kanal İstanbul ise en tartışma yaratan projelerden biriydi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde açıkladığı Kanal İstanbul’un güzergâhının ilk olarak İstanbul Silivri’den başlayacağı açıklanmış, daha sonra ise Küçükçekmece olarak değiştirilmişti. 

Son gelen bilgiler kanalın Küçükçekmece'den başlayacağını neredeyse kesin olarak gösterse de halen güzergah resmi olarak açıklanmadı. İhale süreci ile ilgili olarak da en son Başbakan ErdoğanLyon’daki konuşmasında ihale aşamasına kısa zamanda geçileceğini söylemişti.

'PARALEL YAPI SATIN ALDI'

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde Baba Oğul İnşaat ise Kapanarya Gold evleriyle inşaat yapma hazırlığında. Ortada bir henüz bir kanal olmamasına rağmen inşaat şirketi evlerini ‘Kanal İstanbul manzaralı’ olarak satıyor. Söz konusu evlerin inşaatı daha başlamadı ve proje şu an evrak toplama aşamasında.

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Baba Oğul inşaat firmasının sahibi Ali İhsan Koç’a Kanal İstanbul manzaralı ev satmanın ticari olarak bir risk teşkil edip etmediğini sorduk. Çünkü kanalın inşaatı daha başlamadı. Koç sorduğumuz soruya “Proje aslında bitti. 1 yıl önce paralel yapı Silivri’deki arsaları satın aldığı için oradan geçemedi. O yüzden Küçükçekmece’den geçiyor. Kanal İstanbul’un yapılacağından yana bir şüphem yok” dedi.

Gerçekleştirmek üzere oldukları projenin kanalla da bir alakası olmadığını ifade eden Koç, “Burada kanal geçsin geçmesin benim kanalla bir işim yok. Kanalda 3 yıl sonra mı biter 5 yıl sonra mı biter bilmiyorum” dedi. Kapanarya Gold evleri Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde yapılacak. Proje şu an evrak tamamlama aşamasında.

 Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34