banner32

Zeytinburnu’da 2014-2015 Eğitim dönemine merhaba dedi

İstanbul’un 39 ilçesinde 300 bin den fazla öğrencisi ile yeni eğitim ve öğretim yılına ilkokul haftası nedeni ile her ilçe bir okulda resmi tören yaparak 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılına merhaba dedi

Zeytinburnu’da 2014-2015 Eğitim dönemine merhaba dedi
İstanbul Times Zeytinburnu törenini takip etti

İstanbul Times ekibi de İstanbul’un 39 ilçesini temsilen 2014-2015 Eğitim ve öğretim dönemi resmi törenini, Zeytinburnu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Celalettin Gözüsulu ilkokulunda yaptığı töreni takip etti.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu 

Okul Müdürü Necmi Kaşkaya Sorunsuz olarak eğitime hazırız dedi

Celalettin Gözüsulu İlkokulu Müdürü Necmi Kaşkaya yaptığı açılış konuşmasında 2000’e yakın öğrencisi ile eğitim ve öğretim faaliyetine hazır olduklarını vurguladı.Zeytinburnu   Belediye başkanlığının okula yaptığı katkılardan dolayı Başkan Murat Aydın’a teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu Marifet, iltifata tabidir dedi

Zeytinburnu ilçe Milli, Eğitim müdürü Yakup Hayırlıoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi” Bazı basın yayın organlarına yansıyan bilgilere göre sanki ilçemizde çok büyük sorunlar varmış gibi bir imajın oluşturulmaya çalışılması doğru değil. Şu an yapılan ve güçlendirilmeye tabi tutulan okul öğrencilerimizin servisler ile idareten eğitim alacakları okula taşınmasının dışında sıkıntımız yoktur. Uygun Bulmaları halinde  Zeytinburnu Belediye başkanımız Murat Aydın geçici olarak servis sorunumuzu çözerse memnun oluruz dedi.

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın Hükümet en büyük bütçeyi eğitime ayırıyor dedi

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın törenin yapıldığı okula girer girmez öğrencilerle ve velilerle sohbet ederek hal hatırlarını sorması velilerden tam not aldı. Başkan konuşmasında Ak Parti hükümeti döneminde bakanlıklar içinde en büyük bütçenin Milli Eğitime aktarılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Aydın bundan on yıl  önce devlet kitapları bedava verecek deseydiniz kimse inanmazdı ama şu an öğrenciler okula gelir gelmez kitapları poşet içinde masalarında hazır. Hatırlayınız veliler parası ile kitap alabilmek  için günlerce kitapçı dolaşarak eksiklerini tamamlamaya çalışırlardı dedi.

Kaymakam Ufuk Seçilmiş Öğretmen ve Öğrencilere yeni dönem hayırlı olsun dedi

2013-2014 Eğitim ve öğretim dönemine sayılı günler kala Zeytinburnu’na atanan kayakam Ufuk Seçilmiş bir senesi dolmadan Manisa Vali yardımcılığına atanmış olması ilçe için bir eksiklik olduğu ifade ediliyor.İlçe halkı ile samimi ve içten bir diyaloğ kurmaya başaran Seçilmiş’te konuşmasında 2014-2015 Eğitim ve öğretim döneminin  öğretmen ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Tören Fatma Süslügil İlkokulu öğrencilerinin gösterisi ile son buldu.Protokol üyeleri daha sonra üç ana sınıfı öğrencilerini ziyaret ederek çikolata ikram ederek sohbet etti. İlkokul 3.sınıf öğrencilerinden bir şubeye Zeytinburnu Belediyesinin basımını yaptığı ikişer tane Harita Metod Defter hediye edildi.

İstanbul Times muhabiri Sipiritüel Gelişim Danışmanı Gülnur Ünal’a sordu;

Gülnur Ünal Çocuğunuzu “ Takdir etmeyi ” unutmayın

Yeni bir eğitim – öğretim yılına giriyoruz. Sadece çocuklar değil ebeveynler de büyük bir heyecan içinde. Keyifli ve özgürlük içinde geçen bir yaz tatilinden sonra kapalı bir alanda, bir öğretmenle birlikte dersler görecek olmak çocuklarda gerginlik yaratabiliyor. Gelecek sınavları da hesaba kattığımızda çocuklar kötü bir psikolojiye girebiliyor. Spiritüel Gelişim Danışmanı Gülnur Ünal, ebeveynlere büyük görev düştüğünü belirterek “Çocuklar üzerinde stres yaratmayın ve hep pozitif yanlarına odaklanın. Çocuklarınızı arkadaşlarıyla kıyaslayıp yarıştaymış hissi vermeyin. Onların kendilerine güvenmeleri yönünde telkinlerde bulunun ve ‘Aferin’ sözünü esirgemeyin” uyarısında bulundu.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
YORUMLAR
hikmet kurt
hikmet kurt - 10 yıl Önce

Bu okul bahçelerinde köpek pislikleri var buraya nasıl giriyor köpekler buna bir çare bulunsun okullarda biraz daha fazla güvenlik önlemleri alınsın veliefendi ilkokulu ve Reşat Tardu orta okuluna bir bakilsin özellikle orta okulun çevresi serseri tipleri uzaklastisinlar veliler tedirginler biraz fazla duralim bunun üstüne. ?

SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34